Få hjälp vid en skada efter tävling

Skador är vanligt i alla sporter och det är en enorm frustration att bli skadad som spelare. Men det finns några idrotter där skador är extra vanligt. Fotboll är den sporten som ligger i topp tätt följt av både motorsport och handboll. På 1 000 utövar så blir omkring 84 stycken drabbade av skador inom motorsporten.

Vad är en naprapat?

En naprapat kan hjälpa dig som har besvär med i rörelse- och stödorganen. Exempelvis nacke, axlar samt rygg. Det kan handla om att du har spänningar, smärta eller stelhet i muskler eller leder. Du kan helt enkelt söka hjälp hos en naprapat om du har smärta som är kopplad till olika rörelser du gör. Upplever du besvär kan du söka hjälpa hos bland annat naprapatlandslaget.

Så fungerar en behandling

En behandling hos en naprapat kan se väldigt olika ut beroende på vilka besvär du har. Men det alla behandlingar har gemensamt är att de inte innehåller några ingrepp eller någon form av medicin. Istället kan du få träningsprogram som du ska följa eller olika rörelser som ska hjälpa dig bli av med de obehag du känner. Du kan behöva genomgå ortopediska tester för att fastställa vad problemet är.