Gotland Grand National

För alla tävlingssugna och för alla enduro entusiaster, snart går Gotland Grand National av stapeln. Den 1:a november för de mindre och den 2:a för alla andra.

EnduroDet är snart dags igen, Gotland Grand National, en av världens största Endurotävlingar. Under två dagar kommer det vara fullt ös på Tofta skjutfält, över 2000 personer deltog i tävlingen ifjol och över 15000 var åskådare. Tävlingen är ett test på hur mycket förarna kan klara av det kalla vädret och leriga banan. I år är det 30 års jubileum så förbered dig på att något alldeles extra kommer att hända!

Om du ska tävla finns det ett par saker som är bra att tänka på. Till exempel så är det smart att ha ett underställ under skydden, så att man inte blir kall. En annan viktig sak är att se till att hojen är rätt inställd, till exempel så borde du kolla lufttrycket. Det är inte kul att köra med ett dåligt lufttryck. Glasögon är viktigt, med tanke på hur mycket lera som kommer att skvätta så är det viktigt att skydda ögonen.

Som åskådare så är det viktigt att klä sig rätt, det kan bli kallt då du kommer att stå stilla mycket, du kan även ta med dig något varmt att dricka. Det finns mattält där man äta mat och värma sig. Det är ett bra ställe ifall man inte vill stå ute alltför länge under tävlingen.

För att anmäla dig till tävlingen och allmän information om Gotland Grand National, kolla in den här sidan för mer info.