För dig som mekar med din bil och motorcykel hemma

Att meka hemma kan vara en kul hobby för vissa, medan andra mer ser det som ett sätt att spara pengar. Oavsett vilken kategori du tillhör gäller det att ha rätt verktyg för att fixa jobbet. På så sätt sparar du både pengar och tid. Fel verktyg kan nämligen leda till felmontering, vilket innebär mer tid och pengar på din reparation.

Delar till din motorcykel och bil

Utöver verktyg behöver du även rätt reservdelar till ditt fordon. Det är viktigt att du inte monterar delar som är avsedda för andra fordon än det du mekar med. Många reservdelar ser likadana ut och har ofta samma monteringspunkter, men det kan lätt bli fel. Att införskaffa reservdelar är enkelt, gör ett onlineköp här, där du smidigt hittar rätt delar genom att skriva in ditt registreringsnummer.

Om du vill lära dig meka själv

Du kanske tvivlar på om du faktiskt kan lära dig meka med bilen, men det behöver inte vara svårt. Det är dock viktigt att inte ta vatten över huvudet och ge dig på för svåra mekanikerjobb. Försök fixa de enklare bitarna på egen hand och ta sedan hjälp av andra för mer krävande jobb på bilen.