Träning för enduroåkare

Att köra enduro kräver sin fysik. Du  får som enduroåkare både träning av själva körningen och behöver träning för att orka med och prestera bättre på banan. Därför är fysträning bra för att bygga upp fysiken så att du blir en bättre enduroåkare.

EnduroTräna hemma

Ett bra alternativ till fysträning är att träna i hemmet. Idag finns det mycket bra utrustning att köpa för att kunna göra sin hemmaträning komplett. Ett bra redskap, som inte kräver mycket plats och som kan användas för fysträning av hela kroppen är kettlebells. Kettlebells är en form av gjutjärnskula med ett handtag som finns i många olika vikter, vanligast mellan 4 och 40 kilo. I tidningen iform finns 3 effektiva övningar för att träna hela kroppen med kettlebells. Fördelar med kettlebells träning;

  • Du tränar hela kroppen med ett fåtal övningar
  • Du tränar både de långsamma och de explosiva muskelfibrerna
  • Du stärker kärnmuskulaturen
  • Du tränar både styrka och uthållighet
  • Du tränar även kordination, motorik och snabbhet vilket du har nytta av på Enduro banan
  • Du kan träna hemma när du har tid

  En bra sida online som säljer kettlebells är Gymkompaniet.com. Det är ett företag med lång erfarenhet av träning som har ett riktigt bra utbud av produkter. Gymkompaniets produkter har hög kvalité och ett riktigt bra pris.

Träna på Gym

Föredrar du hellre att träna på gym så går det precis lika bra att köra fysträningen där. Ta gärna hjälp av en PT för hjälp med övningar som passar till både din fysik och som är bra för att förbättra din kapacitet på enduro banan. Försök att träna de större muskelgrupperna och gärna mycket rygg och bål för att bli stark i coremuskulaturen. En stark bål gör att du kan manövrera din enduro bättre.